Доступність посилання

ТОП новини

Аваков просить СБУ і Нацраду відреагувати на «антидержавну позицію телеканалу «Інтер»


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вимагає від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і Служби безпеки України відреагувати на факти, на його думку, антидержавної позиції телеканалу «Інтер».

«Нацрада з телебачення – де ви?! Чи політична кон’юнктура і кланові інтереси так здавили вам горло, що забули, навіщо вас створили? Звертаюся до СБУ. Шановні колеги, пауза затяглася. Ваша пряма відповідальність відреагувати на оприлюднені факти!», – наголосив він на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, вже накопичено «терабайти фактів» у цій справі, які неможливо сховати і замовчати.

«Ідеолог інформаційної політики «Інтера», громадянин Росії Шувалов має бути висланий з країни. Стосовно Льовочкіна та його політичних годованців на російські гроші необхідне неупереджене розслідування та публічне оголошення результатів», – зазначив Аваков.

Представники телеканалу «Інтер» наразі цю заяву не коментували.

На початку серпня в інтернеті оприлюднили архів листування співробітниці «міністерства державної безпеки» угруповання «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Із його вмісту випливає, що низка українських телеканалів, зокрема, «Інтер», «Україна», «Донбас», але також інші, узгоджували тексти своїх сюжетів із представниками підтримуваного Росією збройного сепаратистського угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним.

У лютому СБУ вирішила вислати з України колишнього креативного продюсера підсумкової програми новин «Подробиці тижня», що виходить на «Інтері», Марію Столярову. Це сталося після інциденту 21 лютого, коли Столярова вжила нецензурне висловлювання в прямому ефірі під час сюжету про Небесну сотню. За даними Служби безпеки України, їй заборонили в’їзд до України на п’ять років. Столярова заявила, що під час загаданого ефіру сталася технічна помилка і назвала скандал довкола цього провокацією.

У січні 2015 року Україна визнала Росію країною-агресором.

XS
SM
MD
LG