Доступність посилання

ТОП новини

ЄС обіцяє Україні 600 мільйонів євро після ухвалення «енергетичних законів»


Марош Шефчович
Марош Шефчович

Україна зможе отримати транш допомоги у розмірі 600 мільйонів євро від Європейської комісії, якщо ухвалить низку «енергетичних законів», заявив віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович у рамках зустрічі з українськими високопосадовцями.

Шефчович додав, що бачить позитивні сигнали щодо того, що ці документи Київ ухвалить.

«На ухвалення законів про незалежного регулятора і ринок електроенергії чекають і європейські інститути, і МВФ. Завершення цієї роботи дозволить Єврокомісії надати транш у розмірі 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги», – сказав Шефчович 2 вересня в Києві.

Нова сесія Верховної Ради України відкривається наступного тижня.

У червні президент України Петро Порошенко заявляв про досягнення домовленостей щодо надання Києву чергового траншу макрофінансової допомоги ЄС і висловлював сподівання, що це питання буде вирішене найближчим часом.

22 травня 2015 року на саміті «Східного партнерства» у Ризі Європейська комісія й уряд України підписали меморандум про порозуміння щодо надання Києву макрофінансової допомоги в розмірі 1,8 мільярда євро.

Перший транш Україна отримала ще у 2015 році. Але 19 травня голова місії Європарламенту з бюджетного контролю Інге Ґрессле заявила, що Україна ще не виконала умови для надання їй чергових коштів із боку ЄС. Вона допустила можливість припинення виплати макрофінансової допомоги Україні у разі непроведення реформ.

XS
SM
MD
LG