Доступність посилання

ТОП новини

Банковій загрожує невдоволення олігархів (огляд преси)


Петро Порошенко та Ігор Коломойський (праворуч). Архівне фото
Петро Порошенко та Ігор Коломойський (праворуч). Архівне фото

Новий сезон може призвести до чергового загострення політичної кризи, попереджає «Український тиждень». Якщо владна коаліція намагатиметься стишити всі процеси, то решта і парламентських, і позапарламентських гравців дуже зацікавлена в погіршенні ситуації, зазначає видання. Найочевиднішими бенефіціарами парламентської кризи є популістський фронт «Батьківщини» та Радикальної партії Ляшка. Однак, найзагрозливішими для Банкової, на думку журналістів, є ознаки незадоволення серед олігархів, із якими нібито Порошенкові вдалося знайти спільну мову. Це передовсім Коломойський, який, за інформацією видання, із початком осіннього сезону збирається перейти в наступ після втрати своїх позицій у нафтогазовому секторі. Докладніше йдеться в публікації «Війна всіх проти всіх».

Утім, як інформує «Дзеркало тижня», зараз Петро Порошенко та Ігор Коломойський активно шукають шляхи порозуміння. На кону – націоналізація «Приватбанку» та продаж активів телеканалу, який контролює олігарх. Однак, видання не радить плекати ілюзії, що Коломойського вже загнано в глухий кут або його «ведуть на прапорці». Більш того, це ще питання – хто, кого і куди веде, адже простору для маневру у Коломойського більше, ніж у Порошенка, стверджує тижневик у статті «Президент на приватно-державній розтяжці».

У вересні Путін може наважитись на масштабну війну з Україною, переконує «Дзеркало тижня». Адже досі різновелике використання військової сили, за великим рахунком, сходило Путіну з рук. І в Південній Осетії, і в Криму, і на Донбасі. Автора статті Сергія Рахманіна насторожують військові приготування Росії поблизу України. Процес виглядає надто витратним для банальної симуляції, зазначає журналіст. До того ж вересень – зручний час для ведення бойових дій, а українські війська на лінії розмежування відчувають кадровий голод. Про причини, які стримують Путіна від наступу, «Дзеркало тижня» розповідає в статті «Вузол».

А ось журналістів тижневика «Фокус» особливо насторожує участь у навчаннях цивільних фахівців зі структурних підрозділів – Мінфіну Росії, Мінпромторгу, Росрезерву, Центрального банку та інших держорганів. Таке відбувається вперше в російській історії, констатує видання у матеріалі «Тримають в страху».

Путінізм – новий стиль політичного лідерства – став вірусним явищем і перетворюється в глобальний феномен, стверджує в тижневику «Новое время» голландський правозахисних Роберт ван Ворен. У статті «Джерело зарази» він переконує, що безкарність агресії Путіна породжує його послідовників в усьому світі.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG