Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ відкидає заяви «ДНР» про можливість вплинути на відведення озброєнь


Підтримувані Росією бойовики і українські військові не змогли повністю відвести заборонене Мінськими угодами озброєння від лінії зіткнення, і провина за це лежить на лідерах сторін конфлікту, заявляють у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

«Причиною неповного відведення забороненого озброєння із зони безпеки і за межі ліній відведення може бути лише відмова лідерів обох сторін виконувати зобов’язання, які вони добровільно взяли на себе, підписавши Мінський комплекс заходів і Доповнення до нього. Сторони домовилися про відведення і, як зафіксовано у щоденних звітах СММ, вони не змогли цього зробити», – йдеться в повідомленні на сторінці СММ ОБСЄ у Facebook.

У повідомленні наголошується, що місії була відведена роль «здійснювати верифікації відведення озброєнь, СММ виконувала поставлену задачу доти, поки тривав відвід». «Якщо і коли сторони завершать цей процес, СММ готова також провести верифікацію», – зазначили в місії.

У СММ зауважили, що цю заяву поширили у відповідь на коментар «одного з керівників так званої «ДНР».

Напередодні представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін заявив, що повному відведенню важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі могло б слугувати посилення роботи представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню в Донбасі.

XS
SM
MD
LG