Доступність посилання

ТОП новини

Активісти увійшли на місце забудови у Святошинському провулку


Представники цивільного корпусу «Азов» та місцеві мешканці, що пікетували ділянку у Святошинському провулку у Києві, протестуючи проти планів забудови, увійшли на територію, де раніше забарикадувалися невідомі, що представлялися будівельниками від «Київміськбуду».

Коли активісти туди пройшли, всередині вже нікого не було.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, наразі активісти руйнують металевий паркан, обтягнутий колючим дротом, яким було оточене місце майбутньої забудови.

Активісти планують тут залишитися на ніч, щоб територію знову не зайняли.

Раніше 8 вересня на місце прибули представники цивільного корпусу «Азов» і намагалися штурмом взяти цю територію, але їм завала поліція.

Між активістами та людьми, що забарикадувалися на території, де планувалася забудова, виникли сутички – летіло каміння, пляшки та інші підручні засоби. У результаті кілька людей отримали травми.

Активісти звинувачували поліцію у бездіяльності і підтримці забудовника.

Поліція натомість звинувачення відкидає і каже, що головним їхнім завданням є недопущення кровопролиття.

«Ситуація розвивається динамічно. Доставили одного із учасників конфлікту до управління поліції. Інформація щодо потерпілих уточнюється. Поліція не стає ні на чий бік, наше завдання – забезпечити правопорядок і не допустити тяжких наслідків», – сказав начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.

6 вересня у Святошинському провулку мали відбутися громадські збори щодо вирішення питання із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими, які ще напередодні заблокували автостоянку з автомобілями місцевих жителів, та ветеранами батальйону «Донбас», що виступили на боці місцевих жителів, виникла сутичка.

На місце цих подій приїжджав народний депутат Семен Семенченко. Він та ветерани бойових дій на Донбасі намагалися пройти на територію автомобільної стоянки, яку заблокували невідомі, але їх не впустили.

Поліція через події на будівництві у Святошинському провулку 6 вересня відкрила три кримінальні провадження за фактом перешкоджання депутатській діяльності, травмування поліцейського та за фактом хуліганських дій.

XS
SM
MD
LG