Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: обрання Києва господарем «Євробачення» є прикладом «договірняків»


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що рішення про проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017» у Києві є показником відсутності державного мислення.

«Одесу залишили без Євробачення. Я люблю Київ, але мова не про мою рідну столицю, а про те, що це рішення – ще один приклад договірняків, брехні в очі і повної відсутності державного мислення. Всі ілюзії вже розвіялись, і впевнений, що для будівництва Української держави потрібні нові підходи й інші люди. Ну що ж, будемо працювати в цьому напрямку», – написав він у Facebook.

Розкритикував обрання Києва і мер Дніпра Борис Філатов. За його словами, особи, які стояли за ухваленням рішення щодо проведення «Євробачення-2017» у Києві, ніколи не віддадуть фінансів і можливостей обласним центрам.

Натомість мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що столиця України «гідно і на високому рівні» проведе пісенний конкурс. «Столиця об’єктивно – найбільш підготовлене і пристосоване для проведення такого рівня заходів місто. Крім досвіду проведення Євробачення, яке Київ приймав у 2005 році, в українській столиці також проводився фінал чемпіонату Європи з футболу Євро-2012», – сказав Кличко.

Організаційний комітет міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017» 9 вересня назвав Київ містом, де буде проведений конкурс. Рішення оголосив генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

Місцем проведення буде Міжнародний виставковий центр на лівому березі.

У фінал конкурсу пройшли Київ, Одеса і Дніпро.

Україну визначили місцем проведення «Євробачення-2017» після перемоги Джамали у травні цього року в Швеції.

XS
SM
MD
LG