Доступність посилання

ТОП новини

«Мужність та воля, яку демонструють наші атлети, не можуть не викликати захвату» – спортивний журналіст


Руслан Катишев, бронзовий призер у стрибках у довжину. Ріо-де-Жанейро, 8 вересня 2016 року
Руслан Катишев, бронзовий призер у стрибках у довжину. Ріо-де-Жанейро, 8 вересня 2016 року

Українці підкорюють Паралімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. За результатами першого дня «синьо-жовта» збірна здобула 9 нагород, серед яких 7 бронзових, 1 срібна, а на рахунку плавця Євгенія Богодайка «золото». Таким чином Україна посіла 9-е місце у «золотому» заліку та 4-е у командному. Попереду лише Нідерланди, Великобританія та Китай.

Після змагань був засмученим, а ось як наділи нагороду – вона важка. Важка не тільки своєю вагою, а й трудом, яким ми здобули її
Роман Данилюк

Дзюдо, легка атлетика та плавання – три види спорту, в яких українські паралімпійці вже довели, що вони серед найкращих. Першим нагороду у кошик «синьо-жовтої» збірної поклав легкоатлет Роман Данилюк. У штовханні ядра він став третім, показавши свій кращий результат сезону. Проте сам спортсмен каже, що міг краще: «Вважав, що виграю, оскільки я – рекордсмен світу. І підготовка була на високому рівні, ні травм, нічого. Але це спорт. Після змагань був засмученим, а ось як наділи нагороду – вона важка. Важка не тільки своєю вагою, а й трудом, яким ми здобули її».

Після Данилюка українська збірна підхопила бронзову естафету: третє місце у стрибках у довжину Руслана Катишева, дзюдоїстів Юлії Галинської та Давида Хорави, плавців Ольги Свідерської, Оксани Хруль та Ярослава Семененка. Єдине «срібло» здобув Денис Дубров у плаванні. Цей же вид спорту приніс і «золото» Євгенієві Богодайку.

За словами Сергія Калайди, директора Полтавського центру «Інваспорт» та тренера Євгенія Богодайка – чекали на призові місця на дисципліні 100 метрів на спині. Проте не сподівалися, що буде «золото».

Євгеній Богодайко під час запливу у Ріо. 8 вересня 2016 року
Євгеній Богодайко під час запливу у Ріо. 8 вересня 2016 року

Спортсмен, у якого він виграв, він – лідер світового рейтингу. Я маю на увазі Джонатана Фокса. Це його коронна дистанція. А Євгеній був заявлений у шести дистанціях
Сергій Калайда

«Спортсмен, у якого він виграв, він – лідер світового рейтингу. Я маю на увазі Джонатана Фокса. І в принципі, він готує тільки «спину». Це його коронна дистанція. А Євгеній був заявлений у шести дистанціях та двох естафетах. Що буде нагорода – це було прогнозовано, а ось її ґатунок – це здорово. Але головне – ще й порадував результатом», – пояснив Сергій Калайда.

Церемонія нагородження призерів у плаванні на дистанцію 100 метрів на спині (зліва направо): Джонатан Фокс, срібло (Велика Британія), Євгеній Богодайко, золото (Україна), та Італо Перейро, бронза (Бразилія). Ріо-Де-Жанейро, 8 вересня 2016 року
Церемонія нагородження призерів у плаванні на дистанцію 100 метрів на спині (зліва направо): Джонатан Фокс, срібло (Велика Британія), Євгеній Богодайко, золото (Україна), та Італо Перейро, бронза (Бразилія). Ріо-Де-Жанейро, 8 вересня 2016 року

Також тренер паралімпійського чемпіона зазначив, що попереду ще кілька дисциплін, проте перше «золото» не розслабить спортсмена, а навпаки – мотивуватиме.

Ту волю, яку наші атлети демонструють, той характер, ту мужність – це не може не викликати захвату. Вони дужі настроєні всі по-бойовому та патріотично
Дмитро Лазуткін

За словами спортивного коментатора Дмитра Лазуткіна, 9 нагород за перший день – це лише початок. Адже українська паралімпійська збірна вже не перші Ігри потрапляє до топової «п’ятірки». Цього року команду представляють 172 спортсмени, що є рекордом, а отже і нагород чекають від українців більше, каже коментатор.

«Якщо і далі все буде тривати такими темпами, то за два дні паралімпійці здобуть нагород більше, ніж олімпійська збірна в Ріо. Ту волю, яку наші атлети демонструють, той характер, ту мужність – це не може не викликати захвату. Вони дужі настроєні всі по-бойовому та патріотично», – розповів Лазуткін.

Підтримка у Ріо шалена, запевняє бронзовий призер Паралімпійських ігор 2016 Роман Данилюк.

Чув підтримку, коли ми йшли на сектор, чув, як кричали: «Україна»!
Роман Данилюк

«На Паралімпіаді вболівальників багато. Стадіон більше ніж на 50% заповнений. І це перший день і ще не найкращі види спорту. Чув підтримку, коли ми йшли на сектор, і виходячи з нього я чув підтримку. Чув, як кричали: «Україна»!»

Не залишають і без уваги всі повідомлення, які надходять у соціальних мережах. Вже зараз триває другий день змагань Паралімпійських ігор, які за думкою і спортсменів, і експертів не залишать Україну без нагород. І вже «синьо-жовта» збірна здобула «срібло» у кульовій стрільбі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG