Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд обрав двом чиновникам Київської ОДА запобіжний захід – арешт із заставою в мільйон гривень


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі заявляють, що суд обрав запобіжний захід для заступника голови Київської ОДА і начальника управління департаменту охорони здоров’я адміністрації у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави на суму в мільйон гривень.

Як повідомив начальник управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Сергій Кізь у відеокоментарі на сторінці відомства у Facebook, це рішення суд ухвалив іще 10 вересня.

За його словами, також суд вирішує питання щодо відсторонення заступника керівника Київської ОДА і начальника управління департаменту охорони здоров’я ОДА від займаних посад.

Крім того, Кізь зауважив, що правоохоронці вивчають роль колишнього керівника Київської ОДА у цій справі, найближчим часом буде вирішене питання його допиту.

9 вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка затримали за хабарництво. За даними силовиків, заступник голови Київської ОДА, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи умисно, за попередньою змовою з начальником одного з управлінь Київської ОДА, вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 200 тисяч гривень від виконувача обов’язків директора департаменту АПК Київської ОДА за «неперешкоджання у подальшій трудовій діяльності».

10 вересня вночі на сайті президента України Петра Порошенка був оприлюднений указ про звільнення Максима Мельничука з посади голови Київської облдержадміністрації. Згодом того ж дня дружина Мельничука заявила про його зникнення.

XS
SM
MD
LG