Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ продовжить курс на фінансову автономію лікарень – Супрун


Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун
Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун

Міністерство охорони здоров’я продовжить курс на фінансову автономію лікувальних закладів. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Фінансова самостійність у лікарень, за словами Супрун, з’явиться разом із системою державного медстрахування.

«Система фінансування через страхування передбачає, що лікарні будуть автономізовані. Тоді вони зможуть отримувати і від міського, і від державного бюджету оплату за своїх пацієнтів. Тоді лікарні муситимуть покращити умови і для своїх працівників, і для пацієнтів», – зазначила Супрун.

Систему державного медичного страхування, за словами виконувача обов’язків міністра, планують запустити до кінця 2016 року: оплата за державною страховкою відбуватиметься на первинній ланці медичної допомоги і наразі як пілотний проект.

Раніше заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк повідомляв, що система державного медичного страхування в Україні запрацює з 2017 року. У грудні 2014 року, презентуючи програму дій уряду, тодішній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що в Україні буде запроваджене медичне страхування. Однак про терміни, в які це планують здійснити, він тоді не сказав.

Про плани надання фінансової автономії медичним закладам неодноразово заявляв попередній міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

XS
SM
MD
LG