Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинули троє військових, 15 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі троє українських військових загинули, п’ятнадцять поранені, один зник безвісти, повідомив речник АТО Олександр Мотузяник.

Мотузяник уточнив, що двоє військовослужбовців загинули вчора під час бойового зіткнення поблизу Станиці Луганської, ще один військовий загинув внаслідок артилерійського обстрілу з використанням 122-міліметрових гармат біля Чармалика.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що у зоні бойових дій на Донбасі 12 вересня загинули двоє українських військових, один зник безвісти, ще 15 були поранені. За словами Бірюкова, найбільші втрати були через зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків у районі Станиці Луганської.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах околиць Ясинуватої і селища Трудівське 12 вересня. В угрупованні «ЛНР» заявляють про два обстріли позицій сепаратистів біля села Калинове.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня.

XS
SM
MD
LG