Доступність посилання

ТОП новини

У Кернеса заявляють про завершення обшуків у Харківській міськраді


Мер Харкова Геннадій Кернес
Мер Харкова Геннадій Кернес

Робочий день Харківської міської ради 16 вересня розпочався у звичайному режимі без присутності слідчих Генпрокуратури та співробітників СБУ. Про це Радіо Свобода розповів директор міського департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Юрій Сидоренко.

Слідча група ГПУ остаточно завершила обшуки в департаментах міської ради увечері 15 вересня, додав він у Facebook.

«Обшуки в міськраді, всупереч заявам генпрокурора, що вони триватимуть кілька днів, закінчилися... приблизно о 21:00. Що вилучено, як і обіцяв Геннадій Кернес, незабаром повідомимо на сайті міськради», – йдеться в дописі Сидоренка.

Радіо Свобода він повідомив, що вже підписано протокол з переліком вилучених документів.

Слідчі ГПУ впродовж 15 вересня працювали в юридичному департаменті, в департаменті земельних ресурсів та в департаменті реєстрації, повідомляв у четвер міський голова Геннадій Кернес.

Також з обшуками слідчі побували в помешканні очільника Харкова в готелі «Національ» та в будинку родини народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна.

Напередодні адвокати Кернеса повідомили, що слідчі дії велися в рамках кримінального провадження порушеного ще 2014 року за статтями про розкрадання в особливо великих розмірах, посадовий злочин і створення злочинної організації.

Генеральний прокурор україни Юрій Луценко заявив 15 вересня, що слідча група Генпрокуратури кілька днів шукатиме документи з організації схеми з розкрадання 654 гектарів землі Харкова на суму 4 мільярди гривень. Йдеться про створення 63 житлово-будівельних кооперативів, засновниками яких були близькі родичі або наближені до них особи, та передачу земель комунальної власності у кооперативну власність за безпосередньою участю начальників департаментів міської ради.

За інформацією Генеральної прокуратури, махінації з землею тривали впродовж 2008 – 2010 років. У цей період Михайло Добкін обіймав посаду міського голови, а Геннадій Кернес був секретарем міської ради. Добкін і Кернес називають справу політичним замовленням.

XS
SM
MD
LG