Доступність посилання

ТОП новини

У Києві затримали двох учасників акції біля посольства Росії – поліція


Протест біля посольства Росії в Києві, де проходять вибори до російської Державної думи, 18 вересня 2016 року 
Протест біля посольства Росії в Києві, де проходять вибори до російської Державної думи, 18 вересня 2016 року 

У Києві силовики затримали двох учасників акції біля посольства Росії. Про це Радіо Свобода повідомила речниця управління Національної поліції Києва Оксана Блищик.

За її словами, одного із затриманих притягнуть до адміністративної відповідальності, щодо іншого – якщо потерпілий звернеться зі заявою до правоохоронців, буде розпочато кримінальне провадження.

Раніше повідомлялося, що активісти намагалися заблокувати прохід до входу в будівлю посольства Росії, де проходять вибори до російської Державної думи. Правоохоронці відтіснили протестувальників. Деякі ЗМІ повідомили про затримання учасника «блокади».

Крім того, як повідомив кореспондент Радіо Свобода, поліція затримала ще одного учасника акції біля російського посольства через інцидент із чоловіком, який, за його словами, хотів проголосувати у будівлі дипломатичного представництва Росії.

Згодом у всеукраїнському об’єднанні «Свобода» заявили про затримання депутата-«свободівця» Київської міської ради Володимира Назеренка.

У ніч на 17 вересня група невідомих кинула на територію посольства Росії у Києві димову шашку і застосувала салютні установки. Поліція Києва з’ясовує обставини цього інциденту.

Напередодні президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлові Клімкіну поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Державну думу на українській території.

Москва заявила, що виборчі дільниці на території України будуть організовані в посольстві Росії в Києві і в наших генеральних консульствах на території. Речник президента Росії Володимир Пєсков заявив, що Київ зобов’язаний охороняти виборчий процес до Держдуми Росії згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини.

На консульському обліку в Україні перебуває понад 81 тисяча громадян Росії, які мають право голосувати на виборах 18 вересня.

XS
SM
MD
LG