Доступність посилання

ТОП новини

Перша у світі подорож на каяку до острова Зміїний не відбудеться через відсутність дозволу


Сергій Гордієнко
Сергій Гордієнко

58-річний Мандрівник-екстремал Сергій Гордієнко з Дніпра не зможе дійти до острова Зміїного на одиночному човні й завершити таким чином свою тренувальну подорож «Від Бористена до острову Ахіллеса». Про це повідомив сам подорожувальник.

За його словами, складність з продовженням експедиції виникла через те, що на Зміїному дислокуються українські військові підрозділи.

«Усі листи дозвільні були і прикордонники пропускали мене, але як виявилося, прикордонна зона – це 10 кілометрів від берега, а Зміїний – це найвіддаленіша точка від України і знаходиться на відстані близько 38 кілометрів від узбережжя, тому, крім дозволу прикордонників, необхідний дозвіл військових. Я чекав кілька днів, але цей процес затягнувся, а погода не буде чекати», – зазначив мандрівник.

За його словами, він рушив у зворотному напрямку. Як повідомив мандрівник, у рамках експедиції, яка розпочалась у липні, на каяку він пройшов понад 1 200 кілометрів.

Ця експедиція є підготовчим етапом до проекту «Середземне море – Атлантика».

Сергій Гордієнко 29 липня вирушив з міста Дніпро по Дніпру до Чорного моря, а далі мав рухатися до острова Зміїний. Він задумав здійснити перше у світі плавання за цим маршрутом на каяку – одномісному малогабаритному легкому човні. Упродовж експедиції, зазначив екстремал, він працюватиме над дослідженням психології виживання людини в екстремальних умовах.

Сергій Гордієнко – професійний мандрівник, фахівець із екстремального одиночного виживання. 2013 року він завершив свою дворічну одиночну експедицію «Східна Європа: Азов – басейн Північного Льодовитого океану – Азов», у перебігу якої здолав майже 7 тисяч кілометрів.

Гордієнко двічі досягав Північного полюсу й першим в історії України встановив там Державний прапор. На його рахунку участь у великій кількості знакових експедицій та подорожей. Зокрема, у 1996 – 1997 роках він був одним з учасників Першої наукової української експедиції до Антарктиди, а в 2013 році самотужки здійснив трансчорноморський автономний перехід на човні типу каяк.

XS
SM
MD
LG