Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії поширили вигадку про «відставку» Порошенка


Ілюстративне фото. Олег Царьов, травень 2014
Ілюстративне фото. Олег Царьов, травень 2014

У вівторок російські ЗМІ масово повідомили про буцімто відставку президента України Петра Порошенка через хворобу і вийшли із заголовками про це, із посиланням на ЗМІ України. Однак, українські ЗМІ про це нічого не повідомляли. Останнім часом про це казав колишній представник Партії регіонів та «діяч» так званої «Новоросії» Олег Царьов, який втік до Росії.

«Новину» про відставку Порошенка через хворобу поширили News-Front, «ТВ центр», «Русская планета», Politikus.ru, «Экономика сегодня», «ИА ФАН», «Газета Daily», «Известия» та інші.

Російські ЗМІ послались на українські ЗМІ та на сайт російського каналу «Рен-ТВ». Однак, жодне із перерахованих видань не дає посилань або назв конкретних українських ЗМІ, які буцімто є джерелом такої інформації.

А сайт російського каналу «Рен-ТВ» спочатку повідомив, буцімто ЗМІ написали про відставку Порошенка через хворобу, а трохи пізніше, що «Порошенко через хворобу готовий «продати» пост президента».

В одній із цих новин послались на російське видання ФБА «Экономика сегодня» і подали цитату колишнього народного депутата від Партії регіонів і «діяча» так званої «Новоросії» Олега Царьова.

«Очевидно, що західним кураторам потрібна легітимна зміна влади в Україні, у Порошенка буде можливість торгуватися за збереження життя і активів тим, що він може написати заяву про звільнення за станом здоров’я. Відомо, що він хворий на діабет і в будь-який момент може послатися на загострення. Він розглядає таку можливість, все це витає в повітрі в Києві», – буцімто прокоментував Царьов.

Він також коментував питання «відставки» Порошека й іншому виданню, знову ж таки, російському. Так, на сайті «Аргументы и факты» з’явилось інтерв’ю з екс-регіоналом, де той сказав про «цілий блок як політичних, так і інших сил, який утворився проти Петра Порошенка», а також про можливі акції протесту серед населення, про хворобу не йшлось.

Маловідомий сайт із доменним ім’ям «in.ua» nepravda.in.ua передрукував цю «новину» знов-таки, із посиланням на російський сайт.

На офіційному сайті колишнього народного депутата України від Партії регіонів Олега Царьова є його відповідь стосовно відставки Порошенка, на питання порталу «Русская весна», який раніше неодноразово поширював дезінформацію про Україну.

Олег Анатолійович, чи могли б Ви зробити короткий дайджест українського політичного життя. Що відбувається в середовищі основних політичних гравців в Україні?

– Добре. Давайте коротко. На даний момент Порошенко вже визначив наступником Луценка і почав потихеньку вчити звернення про свій відхід за станом здоров’я. Я тут іронізую в деталях, але, фактично, справа йде саме так.

Наразі президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у США, де вже виступав під час сесії Генеральної асамблеї ООН, та зустрічається із главами держав і провідними політиками світу. А виступ президента на дебатах в ООН відбудеться 21 вересня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG