Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі витратять понад мільйон гривень на грошові винагороди паралімпійцям


Члени української паралімпійської збірної під час урочистої церемонії відкриття Паралімпіади. Ріо-де-Жанейро, 7 вересня 2016 року
Члени української паралімпійської збірної під час урочистої церемонії відкриття Паралімпіади. Ріо-де-Жанейро, 7 вересня 2016 року

Міська рада Дніпра виділила паралімпійцям, які отримали призові місця на Паралімпіаді у Ріо-де-Жанейро, по 20 – 50 тисяч за медалі. Про це 22 вересня повідомив заступник мера Дніпра Олександр Шикуленко.

За його даними, на виплати паралімпійцям із міського бюджету виділили 1 мільйон 280 тисяч гривень. За «золото» спортсмени отримають по 50 тисяч гривень, за «срібло» – 30 тисяч гривень та 20 тисяч гривень за «бронзу». Спортсмени, які не посіли призових місць, отримають по 10 тисяч гривень.

«Привітаємо всіх, оскільки для паралімпійця участь у змаганнях такого рівня – це велика праця», – сказав посадовець.

Як порахували у міськраді, найбільшу суму виплат отримає дніпрянин – плавець Денис Дубров – 280 тисяч гривень, адже він виборов три золоті, три срібні та дві бронзові медалі.

У четвер до Дніпра прибули спортсмени – учасники Паралімпіади у Ріо-де-Жанейро. На в’їзді до міста їх зустрічали представники громадськості та влади флеш-мобом: вітали оваціями й вигуками «Слава героям!». Люди вручали паралімпійцям також квіти та вітальні листи.

У Дніпропетровській обласній раді також заявили, що готують грошові виплати для паралімпійців, однак суми поки не оприлюднили.

Цього року на Паралімпіаді спортсмени Дніпропетровщини вибороли кожну четверту медаль української збірної: загалом вони отримали 30 медалей зі 117-ти. Зокрема, паралімпійці області привезли додому 13 золотих нагород.

XS
SM
MD
LG