Доступність посилання

ТОП новини

Горілка вбила 11 людей на Харківщині


В трьох районах Харківської області померло 11 людей після вживання горілки невідомого виробництва. В обласній прокуратурі зауважують, що кількість смертельних випадків може збільшитися. Наразі правоохоронці шукають як власників магазинів, так і місць, де виготовляли та розливали горілку під марками відомих горілчаних брендів.

В Харківській обласній прокуратурі повідомили про 11 людей, які померли внаслідок вживання сурогатної горілки напередодні.

«У Вовчанському районі померли 7 громадян. У Ізюмському та Харківському районах – по двоє померлих», – розповіла Радіо Свобода речниця прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, в харківських лікарнях в тяжкому стані перебуває четверо потерпілих: 2 – з Ізюмського району, 1 – з Харківського та ще 1 – з Вовчанського.

«У людей – різний стан тяжкості здоров’я. Інформація про померлих ще неостаточна, бо можуть з’являтися нові дані з приводу потерпілих від сурогатної горілки», – каже Віта Дубовик.

За даними заступника начальника слідчого відділу Вовчанського відділу поліції Владислава Ганьшина, обшуки в магазинах Вовчанського району вже завершені, магазини опечатані, оковита відправлена на експертизу.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, який якраз був у Харкові, йдеться про порушення кримінального провадження у зв’язку з масовим отруєнням у чотирьох районах області. «Наразі зарано говорити про перші результати обшуків магазинів та експертиз», – зазначив Арсен Аваков.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Правоохоронці розповідають, що вдалося з’ясувати під час опитувань людей у Вовчанському районі, що потерпілі купляли горілку за 5 гривень за 100 грамів.

Напередодні поліція затримала власницю кількох крамниць у Вовчанському районі, де, за попередньою інформацією, потерпілі купували горілку незрозумілого походження.

Як розповіла речниця обласного прокурора Віта Дубовик, 51-річна власниця магазинів відмовляється співпрацювати зі слідством.

«Наразі по Вовчанському району з’ясовано, хто є господарем крамниць, в яких, за попередньою інформацією, купляли алкоголь. Це місцева жінка, у неї є магазини в чотирьох селах району, зокрема в селах Охрімівка та Варварівка, де потруїлися люди. Затримана зі слідством не співпрацює. Вона не дає показів з приводу того, де вона взяла цей алкоголь», – повідомила Дубовик.

Обласна прокуратура наполягатиме на утриманні під вартою підприємця.

Окрім цього, правоохоронцям вдалося встановити власника магазину в селі Іванчуківка, в прокуратурі сподіваються, що його інформація допоможе з’ясувати, звідки ця горілка.

Прокуратура Харківської області контролює досудове розслідування за фактом незаконного виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей (частина 3 статті 204 Кримінального кодексу України).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG