Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі проходить Фестиваль рівності, попри повідомлення про «мінування»


У Запоріжжі відбувся Фестиваль рівності, попри «мінування» та індивідуальний протест
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

У Запоріжжі відбувся Фестиваль рівності, попри «мінування» та індивідуальний протест

У Запоріжжі в приміщенні клубу «Правда» відбувається Фестиваль рівності, у рамках заходу заплановані лекції, виставки, поетичні читання та перегляд фільмів, присвячених проблемам жінок, людей із інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, національних меншин та представників ЛГБТ-спільноти.

«Ми хочемо показати, що всі представники будь-яких соціальних груп, незважаючи на приналежність до певної національності чи віросповідання, статті або сексуальної ідентичності, мають право, щоб реалізовуватися в цьому просторі, на те, щоб говорити про свої права і не тільки говорити, а й реалізовувати свої права. Це спроба поглянути наскільки суспільство сприймає чи не сприймає ті чи інші соціальні групи, які стереотипи існують про певні соціальні групи і як з цими стереотипами можна працювати засобами діалогу, якихось арт-перфомансів, літератури, сучасної драми», – розповіла організатор Фестивалю рівності Яна Сасіна.

Захід почався на півгодини пізніше через телефонне повідомлення про замінування приміщення, яке надійшло до поліції, проте небезпечних предметів правоохоронці не виявили. Також перед початком Фестивалю один з противників його проведення влаштував індивідуальну акцію протесту, вимивши тротуар біля входу до клубу «Правда», де відбувається фестиваль.

Раніше організатори Фестивалю рівності у Запоріжжі були змушені шукати нове місце для проведення заходу через відмову власників раніше орендованого приміщення.

XS
SM
MD
LG