Доступність посилання

ТОП новини

МВС: родини загиблих у Дніпрі патрульних отримають по 725 тисяч гривень і квартири


Сім’ям патрульних поліцейських, загиблих у Дніпрі під час виконання обов’язків, держава виплатить допомогу по 725 тисяч гривень, а також придбає двокімнатні квартири, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Перебуваючи у Дніпрі 26 вересня, Аваков додав, що до кінця тижня будуть розроблені зміни до законодавства щодо презумпції правоти поліцейського. Про те, коли відповідний документ можуть внести на розгляд парламенту, міністр не уточнив.

За його словами, будуть також внесені зміни до інструкції про поводження зі зброєю для поліцейських, ймовірно, їм дозволять використовувати електрошокери.

25 вересня в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і вистрелив у правоохоронців. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо».

Нападник перед втечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній з лікарень Дніпра.

Як повідомили в обласній поліції, Олександр Пугачов проходить за трьома статтями – умисне вбивство, посягання на життя працівника правоохоронного органу і викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї.

За даними поліції, підозрбваний намагався прооперуватися в лікарні за підробленим паспортом. Він не назвав своє прізвище. Правоохоронці вилучили підроблені документи, речові докази, перуки і вуса.

26 вересня у Дніпрі оголошено днем жалоби.

XS
SM
MD
LG