Доступність посилання

ТОП новини

У Росії дитячий омбудсмен підтримала заборону абортів


Анна Кузнецова
Анна Кузнецова

Уповноважена з прав дитини при президенті Росії Анна Кузнецова слідом за головою Російської православної церкви Кирилом висловилася проти абортів.

«Весь цивілізований світ не перший рік виступає проти такого явища, як аборти, і ми підтримуємо цю позицію», – цитує заяву Кузнецової російське державне новинне агентство ТАСС.

У заяві дитячого омбудсмена немає відкритого заклику до заборони абортів. Кузнецова стверджує, що в Росії існує «успішна практика щодо профілактики абортів». За її даними, в минулому році фахівцям вдалося відговорити від переривання вагітності 67 тисяч жінок.

27 вересня глава Російської православної церкви патріарх Кирило підписався під петицією рухів «За життя» і «Православні добровольці», що вимагає заборонити аборти в Росії. Пізніше прес-секретар патріарха заявив, що йдеться не про заборону, а про виведення абортів з системи обов’язкового медичного страхування. Однак у тексті звернення на сайті Московського патріархату не згадується система ОМС, а йдеться саме про заборону абортів.

На даний момент під петицією проти абортів в Росії зібрано понад 300 тисяч підписів. Автори ініціативи планують зібрати мільйон підписів і направити звернення до Держдуми Росії.

XS
SM
MD
LG