Доступність посилання

ТОП новини

Пріцкер: США і МВФ надалі підтримуватимуть Україну


Допомога від США та МВФ для України триватиме – Пріцкер
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер запевнила, що США та МВФ і надалі підтримуватимуть Україну, і привітала Київ із отриманням кредитних гарантій у розмірі мільярда доларів. Про це вона заявила в рамках зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

«Почавши ключові економічні реформи два роки тому, ваша країна продовжила імплементацію необхідної програми МВФ для забезпечення фінансової допомоги не лише від МВФ, а й від США. Ви створили інституції для гарантування правопорядку та боротьби з корупцією. Також покращили систему державних закупівель, забезпечили прозоре декларування доходів державних службовців», – сказала вона.

Пріцкер також додала, що попереду в України багато роботи, а програма розвитку торгівлі, над якою працюють уряди обох країн, покращить інвестиційний клімат в Україні.

Прем’єр Гройсман зауважив, що сфера міжнародної торгівлі, аграрно-промисловий комплекс, енергетика, аерокосмічний та оборонний комплекс є найперспективнішими для співпраці України та США.

На зустріч між прем’єром України Володимиром Гройсманом та міністром торгівлі США Пенні Пріцкер запросили також керівників п’яти провідних американських компаній, представлених в Україні. Присутніми були також міністр фінансів України Олександр Данилюк та керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун. Зустріч відбувалась за зачиненими дверима.

Минулого тижня міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Україна на 1 мільярд доларів розмістила єврооблігації під гарантії США, ставка за цим запозиченням є найнижчою в історії України – 1,471%.

14 вересня Міжнародний валютний фонд схвалив надання Україні нового траншу позики на суму в 1 мільярд доларів після тривалих зволікань.

XS
SM
MD
LG