Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: слідчі отримали від Москви «беззаперечні» докази держзради 229 кримських прокурорів


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генпрокурор України Юрій Луценко заявляє, що генеральна прокуратура Росії передала українській стороні докази державної зради 229 кримських прокурорів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами Луценка, напередодні він отримав лист російської генпрокуратури, в якому повідомили, що в березні 2014 року екс-президент України Віктор Янукович підписав «указ» про вихід з громадянства України 590 прокурорів.

«Завдяки офіційному листу українські слідчі отримали беззаперечний доказ провини 229 колишніх українських прокурорів, яким вже оголошено про підозру. Також ми тепер маємо всі дані про 291 зрадника», – зазначив Луценко.

У червні Луценко повідомляв, що опубліковані 727 повісток прокурорам, суддям і депутатам, яких звинувачують у держзраді. Щодо цих осіб українські силовики проводять досудове розслідування.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низка економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

У лютому 2014 року Верховна Рада ухвалила постанову про самоусунення Віктора Януковича з посади президента України. У лютому 2014 року Янукович покинув територію України.

XS
SM
MD
LG