Доступність посилання

ТОП новини

Екс-суддя Царевич відкликала позов з оскарженням свого звільнення


Оксана Царевич
Оксана Царевич

Колишня суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич відкликала позовну заяву з Вищого адміністративного суду України, якою оскаржувала своє звільнення президентом, повідомили Радіо Свобода у прес-службі ВАСУ.

У суді заявили, що причин відкликання позову Царевич не навела.

Раніше сьогодні у прес-службі ВАСУ повідомили, що колишня суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич оскаржує своє звільнення у Вищому адміністративному суді.

У суді зазначали, що Царевич подала в суд позов до президента України 30 вересня, а Вищий адмінсуд уже визначив суддю для розгляду цього позову.

29 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Оксани Царевич з посади судді Печерського районного суду Києва. 15 вересня Вища рада юстиції рекомендувала звільнити Царевич за порушення присяги.

Царевич у 2010 році указом президента Віктора Януковича призначили на посаду судді Печерського райсуду Києва.

Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі екс-міністра МВС Юрія Луценка. Також Царевич була слідчим суддею у справі про вбивство Євгена Щербаня, в якій обвинувачення було висунуте Юлії Тимошенко.

4 березня 2015 року Верховна Рада надала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва: судді Оксани Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка. Після цього суд обрав запобіжний захід для Царевич у вигляді особистого зобов’язання з вимогою носити електронний браслет.

У листопаді минулого року прокуратура Києва заявила про завершення досудового розслідування проти суддів Печерського районного суду Києва Віктора Кицюка та Оксани Царевич. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених частиною 2 статті 375 (винесення завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу.

Як повідомляла прокуратура Києва, під час досудового розслідування встановлено, що ці судді у січні 2014 року винесли завідомо неправосудні постанови про притягнення до адміністративної відповідальності учасників руху «Автомайдан».

XS
SM
MD
LG