Доступність посилання

ТОП новини

«Анця Кушницька». Історія однієї вузькоколійки (фотогалерея)

В Україні багато туристичних «зірок»: Київ, Львів, Одеса, Камянець-Подільський, Карпати та багато інших. Але є і такі туристичні локації, які досі не розрекламовані, і живуть вони своїм тихим провінційним життям. Й лише завдяки місцевим активістам все ще існують. Одне із таких місць – Боржавська вузькоколійна залізниця на Закарпатті. Місцеві мешканці її називають «Анця Кушницька». Назва з’явилась тоді, коли вузькоколійка йшла до села Кушниця, де жило багато жінок на ім’я Ганна. Перший потяг проїхав по колії ще у 1908 році по залізниці довжиною 123 кілометри, але наразі діє лише невеликий відтинок залізної дороги.

Щоби проїхатись вузькоколійкою, потрібно приїхати у Виноградів, де і стартує маршрут. Для тих, хто любить ходити, можна приїхати до села Кам’янського і пройти декілька кілометрів покинутою колією вузькоколійки до кінцевої станції «Хмільник».

Фотокореспондент Української редакції Радіо Свобода роздивився залізницю і зсередини, і ззовні. Що він побачив – зможемо подивитися у галереї.

Зображення 16x9

Сергій Нужненко

Репортажний фотограф. Фотокореспондент Радіо Свобода з 2016 року.

instagram.com/serhii_nuzhnenko

Зображення 16x9

Юлія Геращенко

Мультимедійна продюсерка цифрових платформ та журналістка. Закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія» за фахом «соціологія» у 2013 році. У 2015-му отримала ступінь магістра журналістики Могилянської школи журналістики. На Радіо Свобода працюю з 2014 року.

XS
SM
MD
LG