Доступність посилання

ТОП новини

Що є головне в сучасній війні? (Огляд преси)


Про те, що є головне в сучасній війні, досліджував тижневик «Країна». Експерти видання переконані, що у протистоянні України проти Росії найважливіші – бойовий дух і мотивація. Також важливими є інформаційні технології. Бо війна йде не тільки за те, щоб знищити матеріальні цінності, а й за те, щоб поневолити душі. Переконати противника у своїй правоті. А ось військовий експерт Валентин Бадрак вважає, що головне – це система командування та управління. Технології, моральний дух, ресурси теж важливі. Але саме ефективна система командування приводить весь цей комплекс у дію на полі бою, переконаний експерт.

Серед головних причин всіх нинішніх проблем у державі дописувач газети «Україна молода» називає ігнорування досвіду і напрацювань попередників. Він нагадує, що відразу після проголошення Незалежності лідери-державники (які тоді здебільшого зібралися в Народному русі) мали напрацювання майже для всіх сфер незалежного розвитку України. Однак вони пізніше десь зникли або стали недоступними. У результаті держава отримала олігархічну державну систему. Про те, як зараз можна скористатися напрацюваннями більш ніж 20-річної давнини, «Україна молода» розповідає в статті «Запитайте в державників».

Кабінет міністрів схвалив податкову реформу, яку вже майже два роки намагалися довести до логічного завершення. Тепер нововведення Податкового кодексу повинні пройти узгодження в Нацраді реформ, після чого документи зареєструють у Верховній Раді. Очікується, що всі ці процедури будуть завершені до кінця тижня. Газета «Сегодня» з'ясувала, які податкові зміни прийдуть у життя українців. Заголовок статті – «Податковий кодекс: канікули і більше грошей на відрядження».

В цьому ж числі газета «Сегодня» інформує, що вже в наступному році українців чекає масштабна медична реформа, яка закінчиться до 2020-го. У планах – прямі контракти українців із сімейними лікарями без прив'язки до місця проживання і впровадження страхової медицини. Про ставлення медиків до реформи «Сегодня» розповідає в статті «Старт медреформи: страховка і «слонопотам».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG