Доступність посилання

ТОП новини

Настав час запровадити візовий режим із Росією (огляд преси)


Парламент незабаром може розглянути питання про візовий режим перетину кордону з Росією, пише «Газета по-українськи». Експерт видання наголошує, що Кремль діє в стилі класичної терористичної організації. Просто так бере бранців, як, скажімо, журналіста Романа Сущенка. Українська реакція має бути суворою. Як і реакція цивілізованого світу. На цьому експерти газети наголошують у статті «Настав час запровадити візовий режим із Росією».

Газета «Україна молода» переконує, що Верховна Рада досі не може визначитися, що їй робити з Росією. Зокрема, у частини депутатів з’явилися сумніви у доцільності візового режиму з країною-агресором. Головною причиною цих сумнівів вони називають тисячі українців, які, попри війну та російську агресію, продовжують їздити до Росії на заробітки. Однак, як стверджує видання, насправді багатьом парламентаріям заважають підтримати візовий режим власні бізнес-інтереси в Росії. Докладніше «Україна молода» розповідає в публікації «Битися чи миритися?».

«Росія – це вічний сусід і вічний ворог» – у статті під таким заголовком газета «День» пише, що в умовах війни для українців головним питанням залишається побудова стратегії національної безпеки, яка має полягати не лише в накопиченні зброї, а перш за все в усвідомленні цілей, на які мітить ворог. Адже, як переконує видання, Путін не завжди б’є «в лоб». Зазвичай Кремль до відвертих агресивних дій реалізує поступову операцію з дискредитації державності України. Про те, як необхідно цьому протистояти, розповідає експерт газети «День».

В Україні хочуть унормувати процедуру зміни належності релігійних громад чинним в державі і за її межами релігійним центрам (управління). Відповідний законопроект можуть вже днями розглянути в парламенті. В разі його ухвалення, як переконує газета «День», перехід прихожан під юрисдикцію УПЦ Київського патріархату буде масштабним. Про це йдеться в статті «Як зміниться життя релігійних громад?».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG