Доступність посилання

ТОП новини

Звинувачений у зраді кримський екс-депутат на суді в Києві заперечив провину


Василь Ганиш на одному з попередніх засідань суду
Василь Ганиш на одному з попередніх засідань суду

Колишній депутат Верховної Ради Криму Василь Ганиш, якого обвинувачують у державній зраді, під час допиту на суді в Києві заперечив свою провину.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії, Ганиш заявив, що голосував проти проведення «референдуму» про статус Криму і переконував інших депутатів також голосувати проти «незважаючи на озброєних людей».

Крім того, кримський екс-депутат заявив, що не голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні російського парламенту Криму.

Василя Ганиша затримали 28 квітня 2015 року за виїзді з Криму співробітники Служби безпеки України спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки перебував у розшуку, а Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму і цим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику інкримінують те, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні російського парламенту Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним в залі кримського парламенту, хто проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення в державній зраді є необґрунтованими.

XS
SM
MD
LG