Доступність посилання

ТОП новини

До заарештованого у Москві журналіста Сущенка ще не допустили консула – МЗС


Станом на ранок 7 жовтня, консула України у Москві все ще не допустили до заарештованого українського журналіста Романа Сущенка. Про це Радіо Свобода повідомила речник міністерства Мар’яна Беца.

За її словами, у зв’язку з цим сьогодні МЗС України передало ноту протесту секретареві з консульських питань посольства Росії у Києві.

«Російському дипломату з нашого боку було висловлено глибоке занепокоєння у зв’язку з ненаданням, усупереч нормам міжнародного права, дозволу на зустріч нашого консула з незаконно затриманим на території Росії Романом Сущенком. Ми також звернули увагу на демонстративне ігнорування російською стороною численних звернень посольства України у Росії та МЗС України з цього приводу», – сказала Беца.

Вона зазначила, що консульські працівники України у Москві, відповідно до норм міжнародного права, вимагають зустрічі з заарештованим журналістом Романом Сущенком з неділі, 2 жовтня, як тільки стало відомо про його затримання.

За даними адвоката Марка Фейгіна, 7 жовтня Сущенку, який не визнає себе винним, у Росії планують висунути звинувачення.

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. ФСБ Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Лефортовський суд Москви 1 жовтня заарештував журналіста на два місяці. До Сущенка понад добу не пускали його адвоката Марка Фейгіна, якого для захисту залучила родина журналіста.

Міністерство оборони України теж категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки.

XS
SM
MD
LG