Доступність посилання

ТОП новини

Екзит-поли в Грузії: партія Саакашвілі програла парламентські вибори


Голосування на виборах у Грузії, 8 жовтня 2016 року
Голосування на виборах у Грузії, 8 жовтня 2016 року

Грузинські телеканали оприлюднили перші дані екзит-полів за підсумками парламентських виборів, що відбулися 8 жовтня. Згідно з ними, перемагає владна партія «Грузинська мрія».

За повідомленнями телеканалу «Руставі-2», «Грузинська мрія» здобула 39% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. Опозиційна партія «Єдиний національний рух», орієнтована на колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, за цими даними, має майже 33%. Також до парламенту може пройти нова партія «Альянс патріотів» з 5% голосів учасників голосування.

За даними орієнтованого на чинну владу телеканалу «Імеді», «Грузинська мрія» здобуває значну перевагу і здобула понад 50% голосів, а партія «Єдиний національний рух» має підтримку менш як 20% виборців.

Про такі результати екзит-полів повідомили учасники прямого Facebook-включення проекту Радіо Свобода «Настоящее время». Виборчі дільниці закрилися о 19:00 за київським часом.

3,5 мільйона виборців мали право голосу на виборах до парламенту Грузії. Вони обирали з-поміж майже трьох десятків партій і блоків, члени яких змагаються за 150 депутатських місць. Вибори відбувалися за мішаною виборчою системою – частково за партійними списками, а частково – по одномандатних округах.

Головне протистояння на виборах 8 жовтня було між партією «Грузинська мрія» мільярдера Бідзіни Іванішвілі та «Єдиним національним рухом» екс-президента Міхеїла Саакашвілі. Соціологи перед голосуванням стверджували, що близько третини виборців не визначилися зі своїм вибором.

XS
SM
MD
LG