Доступність посилання

ТОП новини

В СБУ повідомили про затримання агента російської розвідки


©Shutterstock
©Shutterstock

В Службі безпеки України повідомили, що співробітники контррозвідки затримали у Рівному агента головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії. Про це йдеться в повідомленні СБУ на сторінці у Facebook.

«Шпигун – громадянин України, який постійно проживає в Росії, мав завербувати одного із старших офіцерів штабу Сухопутних військ ЗСУ. За передачу документів з грифом «таємно» та «цілком таємно», що стосуються бойової підготовки, озброєння, мобілізаційного розгортання та військового співробітництва Збройних Сил України з іноземними партнерами, агент ГРУ повинен був запропонувати українському офіцеру та його родині російське громадянство, а також гроші. Сума залежала від актуальності та важливості військових секретів», – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними відомства, український військовослужбовець, отримавши пропозицію про співпрацю з російськими спецслужбами, звернувся до СБУ.

Повідомляється, що чоловіка затримали 8 жовтня, наступного дня, після повернення в Україну.

«Він був затриманий співробітниками СБУ «на гарячому» під час одержання «флешки» з дезінформацією, яку вважав таємними документами військового характеру», – уточнили в СБУ.

За фактом події тривають слідчі дії. Коментарів російської сторони про можливу співпрацю затриманого українського громадянина з органами розвідки Росії немає.

XS
SM
MD
LG