Доступність посилання

ТОП новини

Пан Ґі Мун закликає ООН передати справу щодо ситуації в Сирії до Міжнародного кримінального суду


Пан Ґі Мун
Пан Ґі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун знову закликав Раду безпеки ООН передати справу щодо ситуації в Сирії до Міжнародного кримінального суду для розслідування можливих воєнних злочинів.

Як заявив генеральний секретар ООН 10 жовтня, він «глибоко розчарований» через відсутність єдності щодо Сирії в Раді безпеки.

Пан Ґі Мун сказав, що Рада безпеки ООН повинна припинити обговорення, а також забезпечити «захист людських життів і знайти політичне рішення».

Він також закликав припинити вогонь і негайно припинити бомбардування в Алеппо.

Минулого тижня Росія заблокувала ухвалення в Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо. Проект резолюції, яку спільно розробили дипломати Франції та Іспанії, представляв французький міністр закордонних справ Жан-Марк Еро.

Згодом у Москві пояснили, що Росія ветувала проект резолюції щодо Сирії, тому що проект є «політизованим і має односторонній характер».

Сотні мирних жителів загинули внаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по утримуваних повстанцями районах Алеппо, відколи бойові дії в Алеппо поновилися 19 вересня після зриву перемир’я, яке було погоджено США і Росією.

Вашингтон і Москва, які були на протилежних сторонах сирійського конфлікту, критикували один одного через недотримання угод про перемир’я.

XS
SM
MD
LG