Доступність посилання

ТОП новини

Відчай Кремля. Путін іде на таран (огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

«Газета по-українськи» стверджує, що ніколи в пострадянські часи Московія не викидала у світову атмосферу такої концентрованої агресії, як нинішнього жовтня. Вона виявлялася в ультиматумах Путіна Заходу, зокрема США. Утім, у Кремлі не можуть не усвідомлювати співвідношення сил. Тоді навіщо оцей «наступ по всьому фронту»? – запитують газетярі. І відразу ж відповідають, що це не наступ, а таранна атака. Є такий бойовий прийом, побудований на психічній витривалості. У стані відчаю пілот спрямовує літак на апарат супротивника. Раптом той не витримає й відверне штурвал – тоді можна буде прошити його останнім боєприпасом. Видання переконує, що неядерне протистояння між Росією й США закінчиться за два тижні. Причини «Газета по-українськи» пояснює в матеріалі «Путін іде на таран, або Ультиматум Кремля свідчить про його відчай».

Фактично всі позитивні зрушення, які існують у Збройних силах України, є наслідком агресії Росії, переконує експерт газети «День». Саме агресор поставив українців в умови, коли вони змушені були захищатись і мобілізуватися. Цим активом треба правильно скористатись і грамотно направити в потрібне русло. Зокрема, необхідно нарешті почати будувати ядро професійної армії, в якій буде реалістичний «мотиваційний пакет», наприклад, передбачені привабливі умови раннього виходу на пенсію солдатського та сержантського складу, пільгові умови отримання житла, безкоштовного медичного забезпечення, монетизовану систему нагород та й значно вищий рівень грошового забезпечення. Докладніше газета розповідає в статті «Нескорені».

В Україні до кінця жовтня демобілізують усіх бійців, яких призвали до війська в межах шостої хвилі мобілізації. Їхнє місце займуть контрактники, а нової військової мобілізації в цьому році, як переконували журналістів газети «Сегодня» в Генштабі, не буде. Незважаючи на це, на військову службу призвуть майже 14 тисяч українців. Правда, служити в зоні бойових дій вони не будуть. Газета з'ясувала, як в Україні проходить демобілізація і кого заберуть в армію цього року. Заголовок статті – «З фронту – до листопада».

Газета «Сегодня» інформує, що одержувачі субсидій на «комуналку», які заощадили в минулому опалювальному сезоні на оплату за тепло (у них була переплата), не зможуть скористатися цими грошима для погашення майбутніх платежів. Бо постановою Кабміну заощаджене у цих людей урізали. Причина – завищені, на думку влади, нормативи на обігрів квадратного метра житлової площі. Про те, наскільки виправдане таке рішення урядовців, газета аналізує в статті «Субсидії: заощаджене за минулий сезон відберуть».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG