Доступність посилання

ТОП новини

Суд посадив мера Бучі під домашній арешт


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для мера Бучі Київської області Анатолія Федорука у вигляді домашнього арешту та носіння електронного браслету, повідомляє народний депутат України Ольга Червакова.

«Запобіжний захід щодо мера Бучі Федорука: домашній арешт з 22-00 до 7-00, заборона покидати місце проживання та носіння електронного браслета – рішення суду. Розглядається клопотання прокуратури щодо відсторонення від посади на період розслідування», – написала Червакова у Facebook.

11 жовтня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що голові Бучанської міської ради Федоруку та секретарю міськради повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем.

За словами генпрокурора, Анатолію Федоруку інкриміновано «незаконну передачу у власність фізичним та юридичним особам 68 гектарів земель лісового фонду першої категорії, вартістю понад 100 мільйонів гривень, а секретарю ради 1,024 гектара, який за відсутності Федорука також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду».

У квітні 1998 року Федорука вперше обрали Бучанським селищним головою, цю посаду він обіймав до 2006 року, від січня 2007 року – по теперішній час Федорук є Бучанським міським головою.

XS
SM
MD
LG