Доступність посилання

ТОП новини

Лавров не має «особливих очікувань» щодо переговорів про Сирію


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Голова МЗС Росії Сергій Лавров каже, що не має «особливих очікувань» щодо переговорів про Сирію, які 15 жовтня мають відбутися у Луїзіані. Про це він заявив 14 жовтня у Єревані, де проходить саміт Організації договору колективної безпеки (ОДКБ).

За словами Лаврова, Москва не має наміру висувати нові ініціативи щодо врегулювання конфлікту у Сирії. Він зазначив, що Росія досі не бачить зустрічних кроки з боку Заходу.

Державний секретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров домовилися про зустріч цього тижня у Швейцарії для обговорення подальших кроків щодо врегулювання ситуації у Сирії.

Участь у цих переговорах також братимуть голови МЗС Туреччини, Катару, Саудівської Аравії та Ірану.

Агенція Reuters цитує неназваних американських посадовців, які повідомляють, що у п’ятницю президент США Барак Обама зустрінеться зі своїм головним радником із закордонної політики для обговорення можливих кроків щодо Сирії.

Минулого тижня Росія заблокувала ухвалення у Раді безпеки ООН резолюції, яка передбачала припинення повітряних ударів і польотів військової авіації над сирійським містом Алеппо. У Москві пояснили, що Росія ветувала проект резолюції щодо Сирії, тому що проект є «політизованим і має односторонній характер».

Сотні мирних жителів загинули внаслідок російських і сирійських урядових повітряних ударів по утримуваних повстанцями районах Алеппо, відколи бойові дії в Алеппо поновилися 19 вересня після зриву перемир’я, яке було погоджено США і Росією.

XS
SM
MD
LG