Доступність посилання

ТОП новини

«Моторолу» підірвали, бо так вирішив Кремль (огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Ще один ватажок бойовиків на прізвисько «Моторола» загинув не на полі бою, як личило б штучно створеному пропагандою «герою «Новоросії», а в ліфті багатоповерхівки окупованого Донецька, де колишній автомийник iз Росії «віджав» собі розкішну квартиру. І хоча ватажки угруповання «ДНР» звинувачують Київ, газета «Україна молода» пише, що, ймовірно, «Моторолу» разом із охоронцем підірвали свої ж. Павуки в банці, якою є окупована частина Донбасу, не припиняють розбірки за контроль над потоками контрабанди, «гуманітарки» з Росії, за видобуте вугілля та владу, яка дає вчорашнім люмпенам, які були ніким, відчути себе всім. На цьому «Україна молода» наголошує в статті «Щасливий» ліфт для «Мотороли».

Громадянин Росії Арсен Павлов, бойовик угруповання «ДНР», відомий на прізвисько «Моторола». Окупований Донецьк, 11 липня 2014 року
Громадянин Росії Арсен Павлов, бойовик угруповання «ДНР», відомий на прізвисько «Моторола». Окупований Донецьк, 11 липня 2014 року

«Газета по-українськи» переконує, що Москва згортає активну фазу бойового протистояння на Донбасі. Знищує носіїв інформації про воєнні злочини російського командування і тих, хто може свідчити на трибуналі. Кремль вирішив, що мертвий «Моторола» корисніший за живого. Крім того, таких «польових командирів» важко контролювати, бо вони прагнуть убивств і насилля. Почалась велика зачистка. Протягом наступного року остаточно знищать усіх популярних ватажків бойовиків, переконує газета.

Газета «День» переконує, що новостворена партія «Національний корпус» на чолі з екс-командиром полку «Азов» Андрієм Білецьким боротиметься за симпатії виборців на вузькому електоральному полі націоналістичного спрямування, за яке вже ведуть боротьбу «Свобода», «Правий сектор», «Державна ініціатива Яроша» та інші. Відтак, внутрішньовидова конкуренція може бути дуже напруженою. Тому єдиний варіант вийти за націоналістично-мілітаристську нішу – почати захоплювати радикальний табір – той, який зараз утримує Ляшко. Тільки в такому разі «Національний корпус» матиме перспективу, зазначає видання.

Газета «Сегодня» оцінює піврічну діяльність уряду Володимира Гройсмана. Видання пише, що прем'єр завоював довіру зарубіжних партнерів, ввів електронні закупівлі і забезпечив ухвалення бюджету. Однак йому не вистачає своєї команди і розуміння з Верховною Радою, зазначають експерти газети.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG