Доступність посилання

ТОП новини

Фінкомітет Ради підтримав ініціативу відставки глави НБУ Гонтарєвої


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності підтримав рішення рекомендувати звільнити голову Національного банку України Валерію Гонтарєву.

На засіданні комітету ухвалили рішення звернутися до президента України Петра Порошенка з пропозицією внести до Верховної Ради подання про звільнення Гонтарєвої.

Напередодні депутат Верховної Ради Сергій Тарута (позафракційний) заявляв про намір групи депутатів зареєструвати проекти постанови про звільнення Гонтарєвої.

Сам Тарута, який не входить до складу фінансового комітету Ради, звинувачував Гонтарєву у непрофесіоналізмі. У Нацбанку заявили, що звернулися до правоохоронців з проханням відкрити кримінальні провадження у зв’язку з поширенням «провокаційних матеріалів з голослівними звинуваченнями» на адресу голови НБУ – йдеться про підбірку, як заявили у Нацбанку, неправдивої інформації під назвою «Загроза економічній безпеці України», яка поширювалася Тарутою перед початком зустрічі країн-членів Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні.

У Верховній Раді вже вимагали відставки Гонтарєвої, зокрема у березні 29015 року, після різкого падіння гривні.

XS
SM
MD
LG