Доступність посилання

ТОП новини

Рада продовжила угоду з Нідерландами про місію захисту розслідування трагедії MH17


Верховна Рада продовжила до 1 серпня 2017 року дію угоди між Україною й Нідерландами про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи літака рейсу МН17 компанії «Малайзійські авіалінії», що сталася в липні 2014 року в Донецькій області.

За відповідний законопроект на засіданні парламенту України 19 жовтня проголосували 247 народних депутатів.

Ця угода була підписана 28 липня 2014 року, її вже продовжували на рік – до 1 серпня 2016 року.

У пояснювальній записці до документа вказано, що продовження дії угоди «сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіаційної катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», яка сталася на території України 17 липня 2014 року».

Пасажирський літак, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донецької області. Загинули 298 людей, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих – громадяни Нідерландів.

Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року оприлюднила звіт про причини цієї катастрофи і заявила, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук».

Спільна слідча група 28 вересня 2016 року в проміжному звіті повідомила, що «Бук», з якого був збитий літак, був ввезений на окуповану територію з Росії і повернувся туди назад після обстрілу.

Міністерство закордонних справ Росії критично висловилося про оприлюднені в Нідерландах проміжні результати розслідування, назвавши слідство «упередженим і політично мотивованим».

XS
SM
MD
LG