Доступність посилання

ТОП новини

Дніпро: поліція порушила кримінальне провадження через побиття бійця АТО з товаришами


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Дніпрі поліція порушила кримінальне провадження через побиття бійця АТО та його товаришів. Про це в середу повідомили в Шевченківському райвідділі поліції міста.

За даними відомства, провадження відкрили за статтею 121 Кримінального кодексу України про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Як зазначають силовики, інцидент стався надвечір 18 жовтня в кафе на вулиці Мечникова, після прибуття на місце події правоохоронці виявили групу з трьох осіб, які подали заяву про те, що їх побили невідомі.

«Конфлікт почався через те, що громадяни зробили зауваження працівникам кафе щодо того, що в приміщенні транслювалися російські телеканали. Нападники, які перебували в черзі, вступили в конфлікт, всі вони вийшли на вулицю, де нападники з ще більшою кількістю людей побили потерпілих. Один з них все ще в лікарні», – повідомили в поліції і додали, що особи нападників встановлюються.

Водночас один із учасників конфлікту, боєць АТО Дмитро Антонов розповів, що вони з товаришами, зайшовши до кафе, помітили телевізор, де був увімкнений телеканал «Росія-1». Як зазначив боєць, чоловіки попросили персонал кафе перемкнути канал, і це викликало обурення групи відвідувачів.

Як каже Антонов, група з 8 чоловіків «запросила» бійців на вулицю, де й сталась бійка. Один з чоловіків втратив свідомість й був доправлений до лікарні імені Мечникова. Сам боєць, зазнавши струсу мозку, дістався до військового шпиталю, де йому призначили лікування в стаціонарі.

Водночас в адміністрації кафе, де стався конфлікт, у коментарі Радіо Свобода у середу зазначили, що в закладі справді транслювалася одна з передач каналу «Росія-1» – гумористичне шоу, в якому «не було жодної антиукраїнської пропаганди, жодних російських телеведучих, які займаються пропагандою». В адміністрації також повідомили, що «відвідувачі, які прийшли вперше, просили перемкнути канал у грубій формі».

XS
SM
MD
LG