Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: петицію щодо перейменовування проспекту Бандери відхилять


У Київській міській державній адміністрації заявляють, що петицію про недопущення перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери відхилять у зв’язку з фальсифікаціями голосування.

Як повідомляє прес-служба КМДА, щодо ще двох петицій вирішується можливість відхилення.

«За результатами перевірки голосів 3396 голосів або 30,09%, найімовірніше, були введені механічним способом без участі громадян», – сказав керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, зазначивши, що можливість фальсифікацій також демонструє графік підписання петиції.

«Враховуючи розмах та явність фальсифікації голосів, у міста немає інших варіантів, окрім відхилення даної петиції», – зазначив Бондаренко.

Крім того, у КМДА заявляють, що направили звернення до прокуратури Києва стосовно порушення кримінального провадження у зв’язку із виявленням фактів можливого незаконного втручання в роботу системи подання електронних петицій, що призвело до викривлення інформації у цій системі.

Раніше на сайті Київради була зареєстрована електронна петиція щодо недопущення перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери. Документ набрав 10592 голоси.

Автор звернення Ігор Щукін пропонував дві альтернативні назви: проспект Північний та проспект Білоруський.

«Особистість Степана Бандери є неоднозначною для українських громадян. І зараз рішення про міст, названий його іменем, розділяє суспільство на «за» і «проти». Я як житель Києва і громадянин України наполягаю на тому, щоб назва мала географічний, художній або який-небудь інший характер, не пов’язаний з іменами людей, які не мають ніякого стосунку до Києва. Переконаний: проспекти, мости та вулиці столиці повинні називатися так, як це зручно киянам, а не так, як це не подобається Кремлю», – заявив Щукін.

У липні Київрада вирішила перейменувати проспект Московський на проспект імені Степана Бандери.

Степан Бандера – український політичний діяч, ідеолог і теоретик українського націоналістичного руху, провідник Організації українських націоналістів. Народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського району на Івано-Франківщині. Загинув 15 жовтня 1959 року в Мюнхені від рук агента КДБ Богдана Сташинського.

XS
SM
MD
LG