Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: на Донбасі за останні два тижні епіцентром обстрілів є маріупольський напрямок


 Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що на Донбасі за останні два тижні значно збільшилася кількість обстрілів на маріупольському напрямку.

За його словами, лише за останній тиждень по позиціях українських військових в маріупольському секторі підтримувані Росією бойовики випустили понад 3000 снарядів та мін.

«Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар’їнки, Красногорівки, Водяного та Широкина», – цитує слова Турчинова прес-служба РНБО.

«Навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялись», – сказав секретар РНБО України.

Турчинов також заявив, що не можна виключати, що мирні ініціативи російської сторони «є тільки прикриттям для посилення військового протистояння».

«Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями – приречені», – додав секретар РНБО України.

Турчинов побував біля міст Комінтернове, Лебединського та у Водяному на Донбасі.

Напередодні у Міноборони повідомляли, що, як і в попередні тижні, неспокійна ситуація спостерігається у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Там, як заявляє українська сторона, бойовики використовують, серед іншого, важке озброєння.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Відтоді інтенсивність бойових дій знизилася, але обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачувають одна одну у порушенні режиму тиші.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків на Донбасі, проте Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на сході України можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG