Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: звільнення Горбатюка є неправильним, вважаю його грамотним слідчим


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що звільнення керівника департаменту спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка є неправильним.

«Знімати його з посади я вважаю неправильним. Цього багато хто очікує. Хоче політизувати цей процес. Вважаю, що Горбатюк взявся за справи щодо Майдану – має довести до суду. На пряме запитання: «Коли це відбудеться?»– на останній з нарад він сказав, що йому потрібно ще два-три роки», – сказав Луценко.

«Я вважаю його дуже грамотним слідчим. Він хоче збирати тисячі доказів. З моєї точки зору, це добре, але у випадках економічних справ щодо санкційного списку це несе загрозу зняття арештів…», – додав він.

24 жовтня у Генеральній прокуратурі заявили, що з метою удосконалення організації роботи відомства реорганізовано департамент спеціальних розслідувань ГПУ. У відомстві зазначили, що для активізації й завершення досудового розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича та його найближчого оточення створили нове управління.

Водночас, вказують у Генпрокуратурі, Сергій Горбатюк і надалі залишається керівником департаменту спеціальних розслідувань, до складу якого входять 56 співробітників, за цим департаментом залишається розслідування й передача до суду справ щодо подій на Майдані. Горбатюк припустив, що це нашкодить розслідуванням, які проводить департамент.

Напередодні ЗМІ повідомляли про конфлікт між Луценком та Горбатюком. Зокрема, в ефірі Громадського 23 жовтня Горбатюк заявив про оскарження догани, яку він отримав від Луценка за «неналежну організацію розслідування кримінальних проваджень щодо колишніх чиновників часів Януковича». За словами Горбатюка, «конфлікт існує виключно в моєму небажанні виконувати незаконні вказівки».

XS
SM
MD
LG