Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики зранку обстрілюють Торецьк і пункт пропуску «Майорське» – ДПСУ, поліція


Підтримувані Росією бойовики зранку 27 жовтня обстрілюють розташовані на відстані близько 10 кілометрів один від одного місто Торецьк і контрольний пункт в’їзду та виїзду «Майорське». Про це повідомляють Держприкордонслужба та керівник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін.

«У зв’язку з обстрілами позицій українських військових терористами, на напрямку вищевказаного контрольного пункту, пропускні операції в «Майорському» тимчасово не здійснюються. Обстріл розпочався о 6:30, ще до початку пропускних операцій», – повідомили прикордонники й додали, що пропуск буде відновлений після припинення вогню.

«З 6:30 бойовики з мінометів обстрілюють Торецьк. О 7:20 почали обстріл житлового сектора мирного міста. Влучання на вулицях Фестивальній і Павлова. Інформація про постраждалих мирних громадян в даний час не надходила в поліцію. Після закінчення обстрілу слідчо-оперативна група поліції проведе огляд пошкоджених будинків», – написав Аброськін.

Місто Торецьк (колишній Дзержинськ) і контрольний пункт в’їзду та виїзду «Майорське» розташовані на північний захід від контрольованої сепаратистами Горлівки.

В угрупованні «ДНР» про обстріл Торецька і «Майорського» не повідомляють, натомість заявляють, що українські військові зранку 27 жовтня обстріляли околиці Ясинуватої, потерпілих і руйнувань немає.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли з різною інтенсивністю тривають. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG