Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж землі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2018 року.

Також закон доручає Кабміну до 1 липня 2017 року розробити і внести на розгляд Верховної Ради України законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

6 жовтня Верховна Рада ухвалила відповідний закон. Перед ухваленням документа прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що мораторій на продаж сільськогосподарських земель діятиме доти, поки Рада не ухвалить закон щодо ринку землі.

У листопаді 2015 року Верховна Рада продовжила мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2017 року. Запровадження повноцінного ринку землі є одним із зобов’язань України перед Міжнародним валютним фондом, але Україна досі не має законодавчої бази для повноцінного функціонування ринку землі, а також сформованого кадастру земель.

У квітні міністр аграрної політики України Тарас Кутовий заявив Радіо Свобода, що його відомство готує законопроект щодо ринку землі.

XS
SM
MD
LG