Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: у систему е-декларування подали понад 88 тисяч документів


У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявляють, що станом на 15:00 28 жовтня до єдиного державного реєстру подано 88 852 декларації, всього в реєстрі зареєструвалися понад 105 300 користувачів.

«Серед них: 85 823 – щорічні декларації посадовців державної служби та органів місцевого самоврядування. Перед звільненням подано 1 559 е-декларацій та 315 – після звільнення. Крім цього, 606 повідомлень стосуються змін в майновому стані суб’єкта декларування. Ще 549 декларацій надійшли від кандидатів на посаду», – йдеться у повідомленні агентства, опублікованого у Facebook.

Раніше повідомлялося про нестабільну роботу системи, у НАЗК це пояснили великою кількістю запитів. 25 жовтня в агенції повідомляли, що лише протягом останньої доби було 3,8 мільйона запитів, а кількість запитів на годину – понад 200 тисяч.

В агенції заявляли, що останній день подання електронних декларацій за 2015 рік – 30 жовтня.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники.

XS
SM
MD
LG