Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман заявляє про готовність уряду ухвалювати рішення для сприяння реформі суспільного мовлення


Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що готовий уряд ухвалювати усі необхідні рішення, щоб усунути будь-які загрози реформі суспільного мовлення.

«Ніхто не має ставити під сумнів необхідність створення і створення суспільного телебачення в Україні. Я висловлюю зараз спільну позицію усього уряду України», – сказав прем’єр, слова якого цитує прес-служба Кабміну.

Гройсман наголосив на підтримці створення суспільного телебачення в Україні.

«Зараз в уряді є абсолютно консолідована позиція щодо розвитку суспільного телебачення. Якщо є якісь загрози (створення суспільного телебачення – ред.), ми маємо зараз їх виявити і знищити, якщо такі загрози виникають», – сказав він.

Прем’єр доручив міністру інформаційної політики України Юрію Стецю опрацювати це питання спільно з народними депутатами – членами профільних комітетів Верховної Ради.

Голова Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йде у відставку за власним бажанням із 1 листопада. У своїй заяві він припустив, що, можливо, хоча б таким чином вдасться привернути увагу до проблем з бюджетом «Євробачення» і бюджетом майбутнього Суспільного.

Після цього журналісти, медіа-експерти та народні депутати звернулися до президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою не зривати реформу суспільного мовлення. Вони об’єдналися в коаліцію «За суспільне мовлення», серед вимог активістів – «припинення саботажу реформи суспільного мовлення в Україні», а також забезпечення у 2017 році і подальших роках «повноцінного фінансування суспільного мовника в обсязі гарантованому законом».

XS
SM
MD
LG