Доступність посилання

ТОП новини

Український парламент проголосував за заохочення експорту послуг


Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект номер 4496 щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг. Один з авторів законопроекту, депутат від «Радикальної партії» Віктор Галасюк заявив, що норми цього законопроекту сприятимуть поверненню до України валютної виручки у сфері ІТ і «креативних послуг», і загалом поліпшать показники українського експорту.

Обговорюючи цей документ, депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель закликала не поширювати збільшення періоду повернення валютної виручки з шести до восьми місяців (яке передбачає цей законопроект) на деякі види експорту послуг, які, на думку Кужель, сприяють відтоку валюти з України.

В «Опозиційному блоці», зі свого боку, звинуватили владу в тому, що її дії спричинили падіння експорту, і назвали цей законопроект спробою «виправити власні помилки».

Спікер українського парламенту Андрій Парубій вранці анонсував, що до обіду Верховна Рада розгляне низку законопроектів, які поліпшать роботу українського бізнесу і сприятимуть збільшенню обсягу закордонних інвестицій.

XS
SM
MD
LG