Доступність посилання

ТОП новини

Рада проголосувала за зменшення перевірок бізнесу


Верховна Рада після кількох спроб ухвалила у повторному другому читанні проект закону про лібералізацію системи державного нагляду у сфері господарської діяльності. За проголосували 232 народних депутати за мінімально необхідних 226.

Як пояснили співавтори законопроекту, серед яких голова комітету з промислової політики Віктор Галасюк, цей документ жорстко обмежує кількість перевірок бізнесу, зокрема, контролюючі органи мають планувати всі перевірки на початку звітного періоду і не змінювати цього плану, крім деяких винятків, і проводити перевірки прозоро, з дотриманням прав бізнесу, який перевіряють.

Зі свого боку, декілька депутатів, серед яких позафракційний Юрій Левченко, побачили небезпечні «підводні камені» у цьому законопроекті.

«Тут відбувається відверта маніпуляція: з цього закону мовляв не можна виключити містобудівну діяльність. Хоча питання телебачення та ще низку питань з законопроекту винесли без проблем. Може комусь занесли чемоданчик з грошима, щоб МАФи і далі могли розбудовуватися і знищувати наші міста?» – обурюється Левченко. Він вважає, що в разі ухвалення законопроекту він нівелюватиме профільні закони щодо регулювання окремих галузей, зокрема – будівельної.

Зі свого боку, депутат від «Блоку Петра Порошенка» Іван Рибак обурився тим, що законопроект дає право проводити бізнесу за скаргою громадян лише тоді, коли вони постраждали від діяльності цього бізнесу.

«Якщо людина вже постраждала, до прикладу, вже отруїлася неякісними продуктами, які їй продали, перевіряти вже запізно», – пояснює свою позицію депутат.

Зі свого боку, прихильники законопроекту з «Народного фронту», «Самопомочі» та «Радикальної партії» наголосили, що в сесійній залі триває «боротьба за права бізнесу, за середній клас, який є основою будь-якої держави».

Зрештою законопроект ухвалили після тривалого обговорення і врахування частини правок.

Верховна Рада зменшила кількість перевірок бізнесу (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Спікер українського парламенту Андрій Парубій вранці анонсував, що до обіду Верховна Рада розгляне низку законопроектів, які поліпшать роботу українського бізнесу і сприятимуть збільшенню обсягу закордонних інвестицій.

XS
SM
MD
LG