Доступність посилання

ТОП новини

У Росії в День народної єдності мітингують націоналісти і прихильники Кремля


Націоналісти і прихильники Кремля 4 листопада проводять у Росії акції до Дня народної єдності. У прокремлівському ході «Ми єдині!» в Москві, за даними МВС Росії, взяли участь 80 тисяч людей. На акції були присутні лідери всіх парламентських партій, крім КПРФ. Акція відбувалася за посиленої охорони, на вулицях встановлені металошукачі.

Напередодні в інтернеті були опубліковані оголошення про набір масовки для участі в мітингу-концерті «Ми єдині!» у столиці Росії 4 листопада. Учасникам пропонували 400 рублів «компенсації за проїзд».

Націоналісти проводять окрему акцію – у московському районі Любліно. Учасники акції вигукують такі гасла, як «Росія буде вільною» і «Скасувати 282» – статтю Кримінального кодексу про екстремізм. У районі посилені заходи безпеки, а на місці збору чергує поліція і встановлені магнітні рамки.

Цього року влада Москви погодила проведення «Русского марша», перед цим відхиливши кілька заявок організаторів. Один з них – Дмитро Дьомушкін – був затриманий 21 жовтня і поміщений під домашній арешт.

На Боровицькій площі біля Кремля президент Росії Володимир Путін і голова РПЦ Кирило мають відкрити пам’ятник князю Володимиру. 16-метровий монумент вирішили звести, незважаючи на протести архітекторів.

Крім того, в місті Александрові Володимирської області відкриють другий у Росії пам’ятник цареві Івану Грозному. Перший 14 жовтня відкрили в Орлі.

Акції відбуваються і в інших містах Росії. Всього цього дня в Росії очікується близько двох тисяч масових заходів за участю понад 600 тисяч осіб.

Згідно з даними російського «Левада-центру», вперше за 11 років більше ніж половина росіян (56 відсотків) у ході опитування змогли точно сказати, яке свято відзначається в Росії 4 листопада. Однак більшість не збирається його відзначати.

XS
SM
MD
LG