Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заборонила в'їзд в Україну близько 140 російським діячам культури - депутат


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну близько 140 російським діячам культури, повідомила народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ольга Червакова.

4 листопада вона оприлюднила у Facebook відповідь СБУ на свій депутатський запит, в якому зокрема йдеться про те, що 50 російських митців потрапили до цього списку з грудня минулого року.

«За результатами перевірки було виявлено низку осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, у зв'язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в'їзду на територію України», - йдеться у відповіді СБУ.

При цьому імена російських артистів, яким заборонено в'їзд в Україну, не вказані.

За словами Червакової, активісти руху «Відсіч» стверджують, що направили в СБУ подібний запит ще рік тому, але їмсніхто не відповів. Тому 12 жовтня депутат відправила звернення голові СБУ Василю Грицаку.

Минулого місяця Служба безпеки України заборонила на п’ять років в’їзд до України російській співачці українського походження Наташі Корольовій (справжнє ім’я Наталія Поривай). Причини рішення у документі СБУ не вказували.

XS
SM
MD
LG