Доступність посилання

ТОП новини

Чи здатна ООН зупинити війну в Україні? (Огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Газета «День» констатує, що західні партнери Києва та сили реваншу пропонують різні невигідні для України сюжети для побудови ліній десепаратизації, зокрема і так званий «ірландський сценарій». Наскільки готова країна до закінчення війни? Як сьогодні виглядає стратегія деокупації територій, що будуть визволені? Чому запит на покарання має бути реалізований через «Закон про колаборацію», а не «Закон про десепаратизацію»? Про це видання розповідає в матеріалі «Спадкова «гібридність».

В цьому ж числі «День» аналізує – чи здатна ООН зупинити війну в Україні? Експерт видання, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко переконує, що Україна ніяк не може скористатися механізмами ООН для вирішення конфлікту. Ні ООН загалом, ні Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй не здатні вирішити конфлікт, незалежно від того, чи це в Україні, чи в Гватемалі. Коли розходяться думки постійних членів Ради безпеки ООН, то ні про які рішення йтися не може. Оскільки один член Ради безпеки є агресором, то дуже складно уявити собі, що буде ухвалене спільне рішення, зазначає експерт газети.

Україна має величезні поклади газу і здатна забезпечити власні потреби. Від держави потрібні зрозумілі правила гри та створення умов для інвесторів. Докладніше про перспективи видобутку українського газу розповідає газета «Україна молода» в публікації «І навіщо тоді купувати?!».

Гучна заява про відставку Міхеїла Саакашвілі пролунала до його відставки президентом України не дарма. Що ж обіцяв зробити і не зробив керівник Одещини? Які обіцянки так і залишилися обіцянками, і чому? Про діяльність Міхеїла Саакашвілі розповідає газета «Голос України».

Міжнародний валютний фонд знову тримає паузу у відносинах із Україною, констатує газета «Україна молода». Третього листопада, як і планувалося, почала роботу місія Фонду, і, цілком можливо, що до кінця нинішнього року Україна отримає четвертий транш. Щоправда, як зауважує газета, на цьому шляху є чимало вузьких місць. Про них видання розповідає в статті «Інтрига від МВФ».

Дев'ятого листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Яке значення мова має для суспільства і держави, чому іноземці вивчають українську і знають її іноді краще, ніж українці, аналізує газета «Голос України».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG