Доступність посилання

ТОП новини

Небезпечна зброя «Укроборонпрому» без належного контролю (огляд преси)


Третій рік війни на сході змусив державний концерн «Укроборонпром», в який входить 134 підприємства, працювати на повну потужність. Але, як стверджує газета «Україна молода», підтримка власного виробника почала «вилазити боком», бо деякі зразки зброї, які держава по суті купує сама у себе, – не належної якості. І ця неякісна зброя вбиває й калічить українських бійців. Видання наголошує, що здійснювати контроль за українськими виробниками зброї практично неможливо. Адже вони під «потрійним» «грифом секретності». А це сприяє корупції в «оборонці», на яку лише в 2016 році було виділено 800 мільйонів гривень. Тим часом, у цивілізованих країнах усе оборонне виробництво зосереджене у приватних компаніях, наголошує видання у публікації «Домоклів «Молот».

Про те, як слід оцінювати перемогу Дональда Трампа на виборах, і що слід очікувати Україні і світу від нової адміністрації США, аналізує газета «День». Видання нарікає, що українська влада не мала плану дій на випадок перемоги Трампа. Показовим, на думку газетярів, є і те, що з Петром Порошенком Трамп так і не зустрівся під час візиту українського президента до США. Натомість із Порошенком зустрілася Гілларі Клінтон.

А ось думки експертів газети «Сегодня» щодо перемоги Трампа і майбутнього України розійшлися. Одні вважають, що з його приходом до влади Київ може частково позбутися міжнародної підтримки, інші заспокоюють: політику США визначає не тільки президент.

Газета «Україна молода» інформує, що до 2020 року газовидобувники обіцяють знизити ціни на газ. Видання пише, що невдоволення у суспільстві й так званий тарифний спротив, змушують уряд і енергетичні компанії доводити, що у країни не було іншого виходу і що внаслідок розвитку виробництва ціни на газ можуть знизитись. І чекати вже недовго, бо в Україні вже почалося зростання видобутку власного газу. І до 2020 року країна може досягти енергетичної незалежності. Докладніше йдеться в статті «План повної енергонезалежності».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG